Inleiding
In dit verslag vertellen wij hoe wij een gezond en gevarieerd kindermenu hebben gemaakt. Je ziet wie de opdrachtgevers zijn en wat het probleem is ook zie je wat de eisen van de opdrachtgevers. Uiteindelijk ook hoe ons super geweldige eindproduct is geworden.
​
Probleem verkennen en formuleren
Hoofdstuk 1:
Probleemanalyse
In veel restaurants is er wel een kindermenu wat voor kinderen aantrekkelijk is. Alleen de verzorgers en ouders ergeren zich er aan want het kan toch gezonder en minder standaard?
De kindermenu’s zijn namelijk erg ongezond en standaard. Ook is er niet vaak een veganistische of vegetarische optie. Een ander probleem is hoe het serveert wordt, er zitten bijvoorbeeld plastic speeltjes of plastic zakjes bij. Dat is niet duurzaam en niet goed voor het milieu.
Opdrachtgever
De opdrachtgever is Future FoodLAB. FoodLAB is opgericht door fooddesigner Marjolijn Triesscheijn en wetenschapper Claar ten Broek. Het doel van FoodLAB is om jongeren zelf te laten kiezen door ze bijvoorbeeld uit te nodigen in het FoodLAB. Daardoor leren jongeren om dingen te maken te proeven en ermee te experimenteren. FoodLAB zorgt ervoor dat jongeren bezig zijn met gezond eten op een leuke en spannende manier.
PVE
Hieronder zie je de eisen die de opdrachtgever stelt voor de opdracht:
- Het menu moet uit kleine en gezonde gerechten bestaan.
- Er is nagedacht over gezonde en duurzame ingrediënten: Insecten en zeewier mogen worden ingezet, maar groentes en peulvruchten zijn wellicht realistischer.
- De gerechten moeten toegankelijk zijn voor de doelgroep.
We hebben ook eigen eisen gesteld voor deze opdracht, dat zijn:
- Het gerecht moet kleurrijk zijn.
- Er wordt een leuke naam voor het gerecht verzonnen.
- Het gerecht moet mooi en leuk geserveerd worden.